Om kakor och integritet

Vi använder kakor (cookies) på Svenska kyrkans bönewebb. Vissa av våra kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. De går inte att välja bort. Kakor som används för webbanalys kan du välja bort. Oavsett dina inställningar är du anonym för oss.

Ändra inställningar för kakor

Webbplatsen förvaltas av Svenska kyrkan på nationell nivå. Det innebär att det är kyrkostyrelsen som är personuppgiftsansvarig för webbplatsens hantering av kakor.
Läs mer om Svenska kyrkans hantering av personuppgifter (svenskakyrkan.se).

Det här är en kaka

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information. Det finns två typer:

  1. Den ena typen av kaka sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Filen används till exempel för att du lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån dina önskemål och intressen.
  2. Den andra typen kallas sessionskaka (engelska “session cookie”). Under tiden du är inne på en webbsida lagras den temporärt i din dators minne. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare. Ingen personlig information, till exempel e-post eller namn, sparas om dig.

På Svenska kyrkans bönewebb används båda typerna av kakor. När du besöker vår webbplats skickas en sessionskaka mellan din dator och vår webbserver för att bland annat underlätta navigering. Kakan försvinner när du avslutat besöket.

Välj bort kakor om du vill

Genom att ändra dina inställningar kan du välja bort kakor som vi använder för att analysera din och andra besökares användning av webbplatsen.
Allmän information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats.

Analysverktyg för webbstatistik

Svenska kyrkans bönewebb använder Google Analytics för att få en bild av hur du som besöker oss använder webbplatsen.
Informationen i de kakor som skapas när du besöker Svenska kyrkans bönewebb (inklusive din IP-adress) vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Information används av Svenska kyrkan i syfte att utvärdera webbplatsens besöksstatistik. Statistiken hjälper oss att förbättra innehåll, navigation och struktur.

Google kan också överföra information från kakorna till tredje part om det krävs enligt lag eller i de fall en tredje part behandlar information för Googles räkning.

Varken vi eller Google ser vem du är

Svenska kyrkan har ställt in Google Analytics så att verktyget anonymiserar den information som skickas till Google. Detta görs genom att Google Analytics trunkerar (tar bort) de sista siffrorna i besökarnas IP-adress innan uppgiften skickas till Google.
Sekretesspolicy på Google Analytics webbplats.

Lagen om elektronisk kommunikation

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor lämna sitt samtycke till att kakor används.
Post- och telestyrelsen har tagit fram information om reglerna för både webbplatsbesökare och ansvariga för webbplatser.
Frågor och svar om kakor för användare (PTS).
Vägledning om kakor för webbplatsinnehavare (webbriktlinjer.se).